Δήμος Μακρακώμης

κΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ

Δήμο Μακρακώμης

Ο Δήμος Μακρακώμης είναι δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης, από την συνένωση των προϋπαρχόντων Δήμων: Αγίου Γεωργίου Τυμφρηστού, Μακρακώμης, Σπερχειάδας και της Κοινότητας Τυμφρηστού. Γεωγραφικά βρίσκεται στην Δυτική Φθιώτιδα και η έκτασή του είναι 836,6 τ.χλμ.. Έδρα του Δήμου ορίστηκε η Σπερχειάδα.  

Η Σπερχειάδα βρίσκεται 35 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας, νότια του Σπερχειού ποταμού, 250 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και 290 χιλιόμετρα  νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για όμορφη και ήσυχη κωμόπολη, χτισμένη στους πρόποδες του όρους Γουλινά και έχει μέσο σταθμικό υψόμετρο 240μ..

Ο Γουλινάς, ένα άγνωστο για πολλούς βουνό της Δυτικής Φθιώτιδας, βρίσκεται ανάμεσα στην Οίτη και στην Οξυά (Σαράνταινα) και έχει υψόμετρο 1.467 μέτρα.  Πρόκειται για ένα όμορφο και δασοσκέπαστο βουνό, κατάφυτο στα χαμηλά υψόμετρα με έλατα, βελανιδιές, και κέδρα και γυμνό, αλπικό και πετρώδες στα ψηλότερα τμήματά του. Από την κορυφή του μπορεί κανείς να ατενίσει τα γύρω βουνά. Η κεντρική του θέση παρέχει μια υπέροχη πανοραμική θέα προς τα  Βαρδούσια, τη Γκιώνα, τον Παρνασσό, την Οίτη, το Βελούχι, τον Τυμφρηστό, τα Άγραφα, την Όθρυ και αν ο καιρός το επιτρέπει, το μάτι φτάνει ως τον Όλυμπο, να χαιρετήσει τους θεούς που γνέφουν από τον Μύτικα!

προσβαση

Δείτε τις οδηγίες στον χάρτη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΙΑΜΟΝΗ & ΦΑΓΗΤΟ

δΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
δειτε εδω επιχειρησεισ

Εστίαση

δημοσ μακρακωμησ

Περισσότερες πληροφορίες για τον τόπο μας

Follow Us